Dr. W.W. (Wouter) te Riele
Zorg voor patiënten met kanker aan de lever, galwegen of alvleesklier is complex. Dit komt onder andere doordat er meerdere medische disciplines bij betrokken zijn. Als chirurg ben ik hier één van. De afgelopen 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in deze specifieke vorm van zorg. Ik ben opgeleid in het huidige RAKU (St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein en UMC Utrecht). Hier heb ik mij toegelegd op complexe minimaal invasieve chirurgie. Vervolgens ben ik verder gespecialiseerd in de hepato-pancreato-biliaire (HPB) chirurgie gedurende een twee jarig fellowship in het AMC Amsterdam en OLVG Amsterdam. In 2014 ben ik teruggekeerd in de Utrechtse regio, waar ik mij binnen ons grote team van HPB-chirurgen iedere dag bezig hou met de zorg voor onze patiënten.
Ik vind onze samenwerking uniek voor zowel de patiënt als de dokter omdat er in ons team écht wordt samengewerkt. Als er in de keten van complexe HPB zorg een deel van de behandeling beter door een andere dokter of professional gedaan kan worden, dan gebeurt dat. We vragen iemand erbij, als we denken dat iemand anders iets beter kan. Tijdens een voorbehandeling, tijdens een overleg, tijdens een operatie of tijdens een nabehandeling. In mijn ogen is dit uniek en staat hiermee het belang van de patiënt echt centraal.
Zelf heb ik een belangrijk aandeel in onze operaties, maar met name ook de zorg voor onze patiënten na de operatie. Bij iedere operatie is er een kans op complicaties. Het allerbelangrijkste is om die complicaties snel en goed te behandelen. Deze zorg is ook weer een complexe samenwerking tussen vele medische disciplines. Ik vind het een prachtige uitdaging om al deze professionals bij elkaar te brengen waardoor ik met trots kan zeggen dat onze resultaten tot de beste van Nederland behoren.